J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

De la importància del treballador autònom…

El Partit Popular Català sempre ha defensat amb insistència i amb iniciatives polítiques diverses al llarg del temps , la necessitat de disposar d’una legislació bàsica que doni resposta a les autèntiques necessitats dels Autònoms
Catalunya ha estat tradicionalment el territori amb més nombre d’autònoms de l’Estat i amb més índex d’emprenedoria, però això ha a canviat en els anys 2008 i 2009 principalment com a conseqüència del poc suport que reben d’una administració poc sensible a les seves peticions, i especialment pels efectes de la crisi que patim, convertint-se ara Catalunya en la Comunitat Autònoma líder de destrucció d’autoocupació.
Les causes que estan provocant principalment el cessament de l’activitat dels treballadors autònoms son :
1. La manca de Finançament : Retallada de les línees de crèdit , amb l’actual situació de crisi , per part de les entitats financeres impossibilita el desenvolupament de l’activitat.
2. L’augment de la Morositat : Els autònoms en aquests darrers mesos han vist incrementats els impagaments .
3. La davallada de la demanda de serveis : Exemple : sector transport que té un gran nombre d’autònoms es calcula que la demanda s’ha reduït un 50 %
s
Per tot això, a part de regular la prestació dels autònoms pel cessament de la seva activitat, cosa del tot necessària, entenem que cal :
1. Que se’ls tingui en conte de manera especial en els plans d’acció del Govern pel que fa a la millora del finançament ( liquiditat )
h
2. Que es procedeixi de manera immediata a la Creació del Consell de Treball Autònom a Catalunya : com a àmbit d’interlocució de les Entitats Autònomes amb el Govern de la
Generalitat
s
3. Que s’acordi la potenciació del “Pla Inicia”
s
4. Que s’incrementin les mesures d’assistència tècnica
s
En relació al informe de la comissió d’experts sobre la protecció i prestacions econòmiques pel cessament de l’activitat dels Autònoms, i l’esborrany d’avantprojecte de llei que se’n deriva, pensem que suposa un pas endavant molt positiu en un àmbit que sempre hem defensat , però caldrà que el document final que haurà d’arribar a la Cambra del Congrés dels Diputats tingui en compte al menys dos aspectes que , al nostre entendre son del tot imprescindibles:
s
1. Que els Treballadors Autònoms no disposen de grans recursos ni d’una gran estructura empresarial , com per obligar-los a complimentar tot un conjunt requisits legals i administratius que al final facin inviables els avenços que aquesta prestació persegueix.
s
2. Que les causes acreditatives del dret a rebre l’esmentada protecció s’adaptin a les característiques reals de les dificultats que viuen els treballadors autònoms.
Salir de la versión móvil