J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

El PPC critica la ineficiència del Govern de la Generalitat al gastar més de 34 milions d’euros en lloguers a la ciutat de Barcelona

El vicesecretari del PPC i portaveu del grup parlamentari, Enric Millo, ha criticat avui severament la milionària despesa de la Generalitat en lloguers d’edificis i locals a la ciutat de Barcelona. En una resposta parlamentària del departament d’Economia, s’especifica que la Generalitat es va gastar l’any passat més de 34 milions d’euros –sense IVA- en concepte de lloguers, i aquesta dada correspon només a la capital catalana. “En la situació econòmica actual, aquestes xifres són un autèntic disbarat”, ha sentenciat el portaveu. 
Millo ha instat el Govern a “posar ordre” en la gestió dels recursos i el Patrimoni de la Generalitat , especialment tenint en compte que “coneixem aquesta dada al mateix temps que sabem que el Govern està posant a la venda lots d’immobles”. “Està quedant en evidència la ineficiència i el descontrol del Govern en la gestió del patrimoni”, ha assegurat. En aquest sentit ha exigit al Govern, i concretament al departament d’Economia, que no faci pagar la seva erràtica gestió i el descontrol econòmic i financer a tots els catalans”. 
“La compra amb arrendament posterior, conegut com a ‘sale & lease back’ s’està convertint en habitual, fet que agreuja encara més el pèssim estat actual de la situació econòmica , resol un problema puntual de tresoreria a curt termini però dilapida el Patrimoni de la Generalitat, a l’hora que hipoteca i condiciona negativament la viabilitat futura de la hisenda pública catalana”. 
Enric Millo ha mostrat la seva preocupació per aquesta pràctica i ha anunciat que el grup parlamentari del PPC presentarà una bateria de preguntes escrites per tal d’esbrinar no només els lloguers d’edificis i locals que paga la Generalitat a Barcelona sinó a tota Catalunya, per quants anys tenen els lloguers compromesos, així com el nombre d’edificis que té en venda i el seu preu. “Els catalans tenen dret a saber com està gestionant CIU els recursos de la Generalitat i el patrimoni de tots”, ha conclòs.
Salir de la versión móvil