J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo: “Algú haurà d’assumir la seva responsabilitat política pels errors en la gestió del PIRMI”

El portaveu del Grup Parlamentari del PPC, Enric Millo, ha afirmat que

“algú haurà d’assumir la seva responsabilitat política pels errors en la gestió de la PIRMI”. Així ha reaccionat el portaveu popular després de les declaracions del Govern de la Generalitat en la gestió de la Renta Mínima d’Inserció.

Millo ha afegit que “esperem rebre les explicacions dels Consellers abans de fixar el grau de responsabilitat i el nivell en el que calgui assumir-la”. El portaveu ha insistit que “el Govern ha de reconèixer que s’ha equivocat en la gestió de la PIRMI durant els darrers 7 mesos de inactivitat i manca de control, i especialment en la manera d’implementar les reformes necessàries durant el mes d’agost, causant perjudicis innecessaris a persones que compleixen escrupolosament amb els requisits legals del programa i amb el compromís d’inserció social i laboral que han signat amb l’administració”.

El propi President de la Generalitat ha reconegut que han actuat d’aquesta manera perquè si no s’haurien acabat els diners a l’octubre.

En aquest sentit, el portaveu popular ha destacat que “amb aquesta afirmació li donen la raó al PPC, l’autèntic motiu pel qual s’ha actuat precipitadament i barroerament és que s’han acabat els diners, no la voluntat de gestionar amb rigor i control el PIRMI. Han tingut 7 mesos per actuar abans i no ho han fet». «Si encara hi haguessin diners, el Govern no hauria pres cap mesura i que es continuaria mantenint la suposada bossa de frau existent en el programa», es pregunta Millo.

Per a Enric Millo «és un tema massa sensible com per tractar-lo amb aquesta frivolitat. Estem al costat del Govern per garantir l’austeritat en la despesa pública, la racionalització de l’administració i la reactivació econòmica.., però no hi estem, ni ho estarem per perjudicar als més desfavorits de la nostra societat, els que pateixen més els efectes d’aquesta crisi tan profunda», ha conclòs.

Salir de la versión móvil