J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo considera que PSC i CiU han abocat a molts pensionistes gironins a la pobresa

El President del PPC de Girona i candidat per Girona a les eleccions autonòmiques del proper 28 de novembre, Josep Enric Millo, ha afirmat aquest matí que “el canvi de prioritats polítiques a Catalunya i Espanya serà una realitat molt aviat i això es nota amb la bona acollida que va rebre ahir Mariano Rajoy en la seva visita a Girona”, el candidat popular ha explicat que durant la passejada per Girona que van fer ahir els populars amb el seu President Nacional molta gent se’ls hi va acostar per animar-los i s’ha mostrat convençut que el PP Català obtindrà uns bons resultats en les eleccions del 28 de novembre.

Millo, que aquest matí ha visitat el mercat de les Ribes del Ter, a Girona, considera que el pensionistes són un dels col•lectius que pitjor ho està passant en aquesta crisi econòmica, i en aquest sentit ha dit que “PSC I CiU han abocat a molts jubilats gironins a la pobresa, després del seu suport a la congelació de les pensions i de l’extinció de la deducció de 400 euros de l’IRPF, una mesura que ha fet minvar, de manera encoberta, el poder adquisitiu de la gent gran”.

Josep Enric Millo s’ha compromès a incrementar els recursos que es destinen als 91.000 pensionistes que hi ha a les comarques de Girona, “tant des del punt de vista de la millora del seu poder adquisitiu, com des del punt de vista dels serveis que han de rebre i dels equipaments destinats al seu lleure”. “Els pensionistes són persones que han estat tota la seva vida treballant i cotitzant, transmetent cultura, educació i valors, fent una aportació important a la societat, i en el moment de la jubilació es mereixen tenir un poder adquisitiu suficient i tenir a l’abast tots els equipaments necessaris per comptar amb bons espais de relació social”, ha manifestat. Per a Millo, “l’escassesa de recursos econòmics és especialment preocupant en el cas de la gent gran, perquè condiciona tant els seus hàbits de relació social com la cistella de la compra i això pot repercutir de forma negativa en el seu benestar”.

El PP lamenta, a més, que les pensions dels jubilats de les comarques de Girona estiguin per sota de la mitjana de Catalunya i d’Espanya, a causa de les característiques de l’estructura productiva i econòmica de les comarques de Girona. Per aquest motiu, Josep Enric Millo ha recordat que “el PP es compromet a que el 10 per cent dels recursos que s’obtinguin amb l’emissió de bons de la Generalitat es destinaran a millorar els ingressos dels jubilats mitjançant un pagament de 240 euros anuals, enlloc de destinar-los integrament a tapar el dèficit acumulat pel propi govern”. Aquesta seria una mesura que s’iniciaria el 2011 i es mantindria fins que no es tornessin a revaloritzar les pensions.

Finalment, Millo considera que només el PP pot garantir una millora de les condicions de vida dels pensionistes. “El govern de Zapatero ha dut a terme el retall social més gran de la història congelant les pensions, i això ho ha fet amb el suport i la complicitat d’Artur Mas”.

Salir de la versión móvil