J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo demana al Govern de la Generalitat que es comprometi a construir comissaries dels Mossos d’Esquadra a Palamós, Platja d’Aro i La Jonquera

Josep Enric Millo ha demanat a través de tres propostes de resolució que el Govern de la Generalitat que es comprometi a construir comissaries dels Mossos d’Esquadra als muinicipis de Palamós, Platja d’Aro i La Jonquera.

Millo ha explicat que la seguretat dels ciutadans de Catalunya és una prioritat per nosaltres i hauria de ser-ho també per al Govern de la Generalitat i la prevenció i la persecució de la delinqüència, un dels seus objectius principals per assegurar aquesta seguretat, i això s’ha de fer incrementant la presència policial als carrers, millorant l’atenció a les víctimes i garantint la necessària coordinació entre les diferents administracions. Seguidament ha afegit que els pilars sobre els que es s’han de centrar les polítiques de seguretat són: la prevenció del delicte, la proximitat als ciutadans, la modernització i la especialització de mitjans i equips d’investigació policial i la coordinació de tots els cossos que actuen a Catalunya.

El Diputat Gironí ha insistit en que la prevenció no passa només per a l’increment del nombre d’efectius policials sinó també per donar aquests efectius unes bones instal•lacions i tots els mitjans materials necessaris per poder treballar d’una manera adequada i en aquests moments ni una cosa ni altre s’estan donant.

Finalment ha dit que hi ha Municipis Gironins que en aquests moments no tenen encara a dia d’avui una comissaria dels Mossos d’Esquadra malgrat per les seves dimensions i nombre d’habitants la necessitat de tenir-la és evident com és el cas del municipi de Palamós i Platja d’Aro donada la seva condició de municipis turístics i el municipi de La Jonquera donada la seva posició estratègica i de proximitat a la frontera francesa.

Enllaç notícies publicades sobre aquest tema

El Punt

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2745076

El Diari de Girona

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2971_3_248659__Comarques-seus-dels-Mossos-Platja-dAro-Palamos-Jonquera

Salir de la versión móvil