J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo es compromet a impulsar i ajudar els sectors econòmics del Ripollès

El President del PPC de Girona i candidat per Girona a les eleccions autonòmiques del proper 28 de novembre, Josep Enric Millo, ha visitat avui el Ripollès, acompanyat del Portaveu del PP al Senat, Pío Garcia Escudero. Durant el matí, els líders populars s’han reunit amb empresaris de la comarca i, a la tarda, passejaran per Ripoll i Camprodon.

Els dos dirigents populars han atès els mitjans de comunicació davant del Monestir de Santa Maria de Ripoll. Pío García Escudero ha indicat que la reunió mantinguda aquest matí amb la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès ha estat de gran utilitat. “D’una banda, hem vist la preocupació existent per la situació econòmica, i l’elevat atur i, de l’altre, hem tingut l’oportunitat d’explicar moltes de les nostres propostes, relacionades amb la baixada de l’IVA i l’impost de societats, o l’IVA del turisme, així com la necessitat d’infraestructures”, ha resumit.

En la seva compareixença, Enric Millo s’ha compromès a “impulsar i ajudar als sectors econòmics del Ripollès”. Millo ha explicat que el teixit econòmic de la comarca és molt divers i que cal buscar la manera de que els ajuts arribin a tots els que ho necessiten. “Cal donar suport a tots”, ha afirmat.

El Candidat Popular s’ha referit en primer lloc a l’activitat turística. “El turisme és un de les principals fons d’ingressos de les comarques de Girona, i un sector econòmic que encara té un gran potencial per explotar, però que el tripartit no ha sabut desenvolupar”, ha manifestat. És per això que Millo considera que “seria un error no plantejar canvis en la política turística duta a terme pel tripartit aquests últims anys”. En aquest àmbit, el candidat popular ha explicat les prioritats del seu partit, i s’ha compromès “a aplicar un tipus d’IVA súper reduït – del 4%- al sector del turisme, així com a no aplicar cap mesura que suposi una eco-taxa pel sector”.

Millo s’ha referit també a la necessitat de millorar les infraestructures a la comarca del Ripollès ja que aquest és “un element necessari i estratègic” pel desenvolupament econòmic, i ha explicat que “la millora de les infraestructures ajuda no només a un sector econòmic concret de la comarca, sinó a tots ells de manera transversal”. “Per això és tan important prioritzar aquesta mena d’inversions”, ha afirmat.
El líder popular considera que “el Ripollès necessita, entre altres coses, que d’una vegada per totes es construeixi la variant est de Ripoll, la de Ribes de Freser o el túnel de Toses”. “I també cal millorar la línia ferroviària Vic-Ripoll-Puigcerdà i ampliar la cobertura de les telecomunicacions de la comarca tan d’ADSL com de telefonia mòbil”, ha afegit.

A la comarca del Ripollès hi ha en aquests moments un 86,8 per cent més d’aturats que quant Montilla va començar a governar Catalunya. Així doncs, a l’any 2007 hi havia al Ripollès poc més de vuit cents aturats i, a dia d’avui, gairebé s’arriba ja als 1.600 aturats. Per aquet motiu, Millo considera que “els altres sectors econòmics de la comarca, com són la Indústria i el sector primari, necessiten també d’un impuls concret important, a banda de la millora de les infraestructures”. Millo s’ha reafirmat en el seu compromís “de crear un nou pla d’iniciatives de dinamització comarcal en aquesta comarca, com a mesura perquè el sector industrial pugui tirar endavant i sortir reforçat d’aquesta situació de crisi econòmica”.

Millo, finalment, ha parlat també d’algunes de les mesures que el seu partit proposa a nivell global i general per ajudar a les empreses a sortir de la crisi. Entre elles ha citat “les encaminades a millorar la liquiditat de les empreses, com són per exemple l’ampliació dels crèdits de l’ICF o l’estricte compliment, per part de l’administració, de la llei de morositat”. Millo ha parlat també de la importància de “fomentar l’esperit emprenedor”, així com de “les mesures per reduir la pressió fiscal a empreses i famílies, mitjançant una rebaixa d’impostos selectiva”.

“Generar riquesa i crear llocs de treball és la nostre prioritat, i això només és possible si en el proper Govern de Catalunya el PPC hi te un paper determinant, perquè a Catalunya no tan sols fa falta un canvi de Govern, sinó que també fa falta un canvi de polítiques que ens permetin crear les condicions idònies perquè les empreses catalanes tirin endavant i creïn llocs de treball”, ha manifestat el candidat popular.

Salir de la versión móvil