J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo es compromet a modificar la llei per permetre la pràctica del trial a espais naturals autoritzats

El President del PP de Girona i candidat a les properes eleccions del 28 de novembre, Josep Enric Millo, s’ha compromès avui a modificar la llei per permetre la pràctica del trial a espais naturals autoritzats. Millo, que s’ha reunit amb representants de l’associació MOTOCAT, que reuneix a 400 aficionats al trial de Catalunya, s’ha mostrat partidari de flexibilitzar la llei, ja que actualment aquest esport únicament es pot practicar en circuits autoritzats i està prohibit practicar-ho als camins rurals.

Millo ha posat de manifest que “grans campions d’aquest esport se senten perseguits” i que “és perfectament compatible la pràctica d’aquest esport amb el respecte a la natura”. En aquest sentit, el candidat gironí ha explicat que l’accés al medi natural s’hauria de regular i controlar de manera convenient per tal d’aconseguir aquesta compatibilitat.

Josep Enric Millo ha remarcat que “el trial és un esport que té una gran tradició a Catalunya, que ha donat molts campions del món catalans i que moltes de les motos les fabriquen indústries catalanes”. Per això, creu que s’ha d’afavorir la pràctica d’aquest esport i que “la llei que va redactar el govern de CiU l’any 1995 ha aconseguit únicament relegar aquest esport i fer que el jovent català desconegui una disciplina que ha donat molts campions a Catalunya”.

D’altra banda, Millo ha aprofitat per anunciar que des del PPC de Girona hi ha la previsió d’elaborar un Pla estratègic per tal d’analitzar la situació de les instal•lacions esportives a les comarques de Girona i obtenir conclusions sobre els equipaments que es necessiten en aquest àmbit. Millo ha explicat que “aquest seria el primer pas per tal de promocionar la pràctica de l’esport i per tal d’aconseguir que hi hagi representants gironins en totes les disciplines esportives”.

Salir de la versión móvil