J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo: “no tenim res tancat, seguim treballant en un acord polític amb el Govern que transcendeix els pressupostos”

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha explicat avui que “no tenim res tancat, seguim treballant en un acord política amb el Govern que transcendeix els pressupostos”. Millo ha explicat així el moment actual de la negociació pressupostària en el que es voten en comissió les esmenes al pressupost i a les mesures fiscals i financeres per elaborar el dictamen que es debatrà en el proper ple del Parlament.

El portaveu popular ha remarcat que el PPC deixarà “esmenes vives” de cara al ple del dia 15 de febrer per tal de mantenir oberta la via de negociació. Tanmateix ha afegit que les converses continuen en la línia de buscar un acord “que compromet el Govern més enllà de les xifres”, com havia anunciat fa setmanes. “No és el nostre pressupost, no el compartim, però actuem amb responsabilitat perquè Catalunya no pot estar més temps sense pressupostos”, ha afegit. En aquest sentit ha agraït l’esforç i la voluntat de CIU per aproximar posicions, “hem treballat de manera honesta i lleial però encara estem lluny de donar un vot afirmatiu als comptes de la Generalitat”.

Millo ha explicat que després de la comissió d’avui quedaran incorporades al dictamen moltes esmenes del PPC que “suposen una modificació substancial del pressupost”. Entre elles ha destacat les destinades a construir equipaments sanitaris, centres educatius, incrementar les aportacions al Fons de Cooperació Local i una partida extra per atendre de forma singular a les víctimes del terrorisme a Catalunya. En aquest sentit, Millo ha agraït a CiU “el gest de votar a favor de les esmenes del PPC malgrat no tenir cap acord signat”.

A partir del dia d’avui, “queden serrells que encara no podem donar per tancats”, ha manifestat el dirigent popular. Entre aquests, resten vives les esmenes sobre: dotacions per als Mossos d’Esquadra, aportacions de l’ICF per a la creació d’empreses i avals per autònoms, implementació d’un programa especial per a l’emprenedoria, equipaments sanitaris i escolars i el relacionat amb l’Agència Catalana de l’Aigua en el sentit de evitar que el cànon afecti de manera desmesurada al consumidor. “No donarem llum verda fins que acabem de negociar tots aquests aspectes”, ha assenyalat. “Hem aconseguit avenços molt importants, alguns es materialitzen avui, però encara queda l’acord global que transcendeix les xifres”, ha insistit tot recordant que l’acord polític haurà d’incloure compromisos importants com ara el control de la gestió pressupostària, la transparència en les retribucions i despeses de les empreses públiques, l’impuls de la creació d’ocupació i establir uns mecanismes de seguiment que garanteixin el compliment dels acords signats.

Salir de la versión móvil