J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo constata que “el Govern d’Espanya és l’únic que defensa la democràcia, els drets i les llibertats dels catalans”

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha constatat avui que “el Govern d’Espanya és l’únic que defensa la democràcia, els drets i les llibertats dels catalans”. Així ha reaccionat, en declaracions al Parlament, a les cartes enviades per la Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Llanos De Luna, a la vicepresidenta de la Generalitat i a la consellera d’Educació. “Resulta paradoxal i insòlit que a aquestes alçades se li hagi de recordar a un govern que ha de complir les lleis”, ha explicat tot afegint que “és necessari perquè el propi present de la Generalitat ens ha portat fins el punt on som ara i obliga a que sigui el Govern d’Espanya qui defensi el conjunt dels catalans”. 
Millo ha assenyalat que la carta de la delegada es dirigeix a ambdues conselleres per tal de recordar-les que “no poden posar a disposició d’uns fets suspesos pel Tribunal Constitucional cap mena de recurs públic de la Generalitat” i ha afegit que “esperem que ho compleixin”. 
Denúncia davant organismes internacionals 
El portaveu popular s’ha referit també a la denúncia que càrrecs electes de CiU, ERC i ICV han interposat davant organismes internacionals denunciant la falta de llibertat d’expressió a Espanya. Millo ho ha qualificat de “frivolitat indecent” i ha posat de manifest que “és una burla i una enorme falta de respecte cap a totes a aquelles persones que viuen en països amb dictadures i règims totalitaris on no es respecten les llibertats ni els drets humans i que sí necessiten l’ajuda de les Nacions Unides”. En aquest sentit ha denunciat la “banalització de la declaració universal dels drets humans” per part dels partits que donen suport a la denúncia.
Salir de la versión móvil