J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo constata que “el president de la Generalitat ha posat el futur del Govern en mans d’ERC”

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha valorat aquesta tarda en roda de premsa el discurs del president de la Generalitat durant la primera jornada del Debat de Política General al Parlament. Millo ha constatat que “el president ha posat el futur del Govern en mans d’ERC”. “En lloc d’aprofitar per explicar què pensa fer després de posar Catalunya en l’atzucac actual, reconeix el fracàs, fa deixadesa, i ho posa tot en mans d’ERC”, ha assenyalat. En aquesta línia ha manifestat que “en situació de desesperació, demana auxili a ERC per a que el deixin continuar governant”. “Si el president i el Govern català han fracassat, el millor que podria fer és dimitir, en lloc d’evidenciar la situació desesperada demanant auxili”. 

Millo ha remarcat que “ha semblat un discurs d’investidura amb tot un catàleg de coses per fer”. En aquest sentit ha trobat faltar alguna menció al que està fent el Govern d’Espanya per garantir la liquiditat de la Generalitat, “ni una sola paraula per explicar els 40.000 milions d’euros del Govern d’Espanya per pagar factures i garantir la prestació de serveis socials”. “És evident que hi ha una voluntat expressa per ocultar tot el que ha fet i està fent el Govern d’Espanya en favor dels catalans”, ha afegit. 
Pel que fa al debat que continua demà, el portaveu popular creu que “Mas haurà de donar moltes explicacions sobre el que pensa fer i dir la veritat”. “Haurà de reconèixer que té un objectiu que no pot complir”.
Salir de la versión móvil