J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: “Demano a Mas que aprofiti l’entrevista que ha sol•licitat a Rajoy per afrontar els problemes de tots els catalans”

El portaveu del PPC al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha celebrat avui la reunió entre el president de la Generalitat i el president del Govern Espanyol i ha manifestat que “demano a Mas que aprofiti l’entrevista que ha sol•licitat a Rajoy per afrontar els problemes de tots els catalans”. Per Millo “hi ha moltes coses de les que cal parlar, de consolidar la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, d’un nou model de finançament i de la millora de l’autogovern, de la regeneració política i la transparència contra la corrupció, en definitiva, de convivència i de sumar tots junts”. Segons Millo “esperem que Artur Mas es prengui seriosament aquesta trobada i pensi en els interessos generals de tots els catalans i no s’enroqui en parlar d’una consulta separatista que sap que no es pot fer, senzillament perquè és il•legal, si no, demostrarà que ha mentit i que té perfectament pensat i definit un pla B consistent en fer-se una foto ben gran amb totes les entitats independentistes i pactar amb elles un calendari d’unes futures eleccions plebiscitàries il•legals”. 
Reial Decret de la Lomce 
El portaveu popular també s’ha referit al model d’escola a Catalunya i ha manifestat que “el Real Decret aprovat ahir pel Consell de Ministres que regula el pagament del cost de l’escolarització privada bilingüe a Catalunya demostra que la consellera Rigau menteix i difama quan acusa el PP d’atacar el català”. Millo ha explicat que “la Lomce no segrega per llengua, al revés, dóna llibertat a la Generalitat perquè mantingui la immersió lingüística sempre i quan garanteixi almenys un col•legi bilingüe a cada municipi on hi hagi demanda i escola en la proporció raonable de català i castellà que la pròpia Generalitat determini, castellà i català com a llengua vehicular, lectiva”. Millo però ha valorat que “una proporció raonable no és la que Rigau defensa de 0% en castellà i 100% en català”. 
El portaveu popular ha insistit en que “el que fa per tant la llei és donar llibertat als pares i dret a decidir quina escola volen pel seus fills, si la volen només en català o bilingüe”. Per això, s’ha preguntat “com pot parlar la consellera Rigau de multes lingüístiques quan ella fa anys que vulnera els drets lingüístics dels nens i multa els catalans que retolen la seva empresa o negoci només en castellà?”. Per Millo “és democràticament impresentable l’immobilisme de CiU que persisteix en incomplir la legalitat mínima i es demostra un cop més que la consellera Rigau menteix i difama perquè no té arguments per defensar les seves idees ja que el model que defensa el PP és un model de bilingüe, de legalitat i de llibertat”.
Salir de la versión móvil