J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo denuncia que “el Govern de CiU intenta silenciar qualsevol veu discrepant de la seva obsessió separatista”

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha denunciat avui que “el Govern de CiU intenta silenciar qualsevol veu discrepant de la seva obsessió separatista”. “Encara que s’hagi de manipular i treure de context un discurs”, referint-se a les paraules de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho sobre Catalunya i el País Basc. “Amb això és demostra la campanya de persecució política de la presidenta del meu partit, una campanya continuada i constant, per discrepar, per oposar-se al seu pla separatista, per no seguir la corrent del pensament únic que marquen CiU i ERC”, ha explicat. “Això no és victimisme, això és posar negre sobre blanc el que està passant a la Catalunya real i que alguns pretenen negar però existeix”, ha assenyalat el portaveu remarcant que “qualsevol argument discrepant s’intenta no només tapar, sinó manipular i treure de context”. 
Enric Millo ha llegit textualment part del discurs de Sánchez-Camacho del passat divendres: “Somos un partido que ha sufrido mucho en el País Vasco, y veo a Mari Mar Blanco, y en muchos puntos de España. Ahora estamos sufriendo también de diferente manera, pero con la exclusión y el rechazo social en Cataluña. Estamos sufriendo porque algunos nos quieren dar lecciones de cómo se siente uno catalán. Nos quieren decir cómo tenemos que vivir nuestra vida, cómo tenemos que educar a nuestros hijos y cómo tenemos que gobernar. O estás con ellos o no eres catalán”. “Molts catalans saben que això que diu la presidenta del PPC és veritat, això és el que passa, o ets independentista o no ets un bon català, però alguns els fa cosa dir-ho precisament per no sentir-se assenyalats, pel rebuig social”, ha manifestat Millo. 
En aquesta línia, el portaveu popular ha explicat que “en el darrer any, a Catalunya, el Partit Popular ha patit 41 atacs a les seves seus, atacs amb violència denunciats davant la policia. També han rebut amenaces representants democràtics de la ciutadania, diputats i regidors del Partit Popular Català”. “Davant aquests fets, ens hem trobat el silenci del Govern i de la majoria de partits polítics. A això com se li diu? Quin nom té?”, ha preguntat tot remarcant que “això té poc a veure amb la democràcia i el respecte a la pluralitat, això és una anomalia democràtica”. 
Compareixences CAI 
Pel que fa a la Comissió d’Afers Institucionals on s’ha citat a la presidenta del PPC per a que comparegui pel cas dels espionatges, el portaveu popular ha afirmat que “el Parlament i les seves comissions legislatives tenen com a funció l’elaboració de lleis i el control del govern, no el control de l’oposició”. En aquest sentit ha confirmat que Sánchez-Camacho no assistirà “perquè no és cap càrrec públic que depengui del Govern i tingui la obligació de comparèixer, com diu l’Estatut”. “Algú s’imagina que al congrés dels diputats es faci comparèixer en una comissió a Duran, Rubalcaba o Rosa Díez?”, ha preguntat. 
Millo ha recordat que el PPC ja va demanar la creació d’una comissió d’investigació sobre l’espionatge i va ser rebutjada al ple del Parlament amb els vots de CiU, ERC i PSC. “Com havien de comparèixer també els seus, van votar en contra”, ha assenyalat enumerant alguns dels que haurien hagut de comparèixer per estar relacionats amb el cas: Joana Ortega , Montilla , Carod, Almunia, Amador, Recasens, Àngel Ros, Xavier Martorell, Felip Puig o Germà Gordó. 
“La petició de compareixença d’Alícia Sánchez-Camacho a la CAI no és més que un acte premeditat de persecució política”, ha denunciat recordant que “la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va ser víctima i la única amb coratge per denunciar els fets davant els tribunals i va guanyar el judici civil per acceptació de les condicions de la demanda per part dels denunciats”. 
Per acabar, Millo ha conclòs que “des de CiU i ERC es busca fer mal , sigui com sigui, a persones com Alícia Sánchez-Camacho que s’oposen als seus plans de separació d’Espanya”.
Salir de la versión móvil