J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: “Donar l’esquena al diàleg és el pitjor error que podem cometre en aquests moments”

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha afirmat avui que “donar l’esquena al diàleg és el pitjor error que podem cometre en aquests moments”. D’aquesta manera ha fet una crida a la resta de partits a donar suport a la proposta de resolució del PPC que aposta pel diàleg lleial entre el Govern de Catalunya i el Govern d’Espanya i que demana aprofitar l’oportunitat actual per encetar un debat que permeti millorar el model d’Estat. 
“Avui, l’única via que ens pot treure del conflicte i portar cap a la solució es diu diàleg”, ha explicat tot remarcant que “si el Parlament aprova avui resolucions que hi posen limitacions, seria un greu error”. En aquest sentit ha explicat que el PPC “no donarà suport a resolucions que posin condicions prèvies i limitacions al diàleg que necessitem”. 
Millo ha emplaçat el Govern a encetar el diàleg amb el Govern “amb esperit constrictiu per encarar les reformes que necessitem, dins del marc jurídic que també fonamenta la legitimitat del propi Govern”. “No es pot portar Catalunya a un carreró sense sortida alimentant expectatives falses”, ha afegit. Per aquest motiu ha aconsellat al Govern que “es presentin al Congrés i plantegin quines són les seves aspiracions”. “Ara bé, si ho fan, vol dir que accepten les majories d’allà, com nosaltres fem amb les d’aquí”, ha assenyalat. 
D’altra banda, Millo ha posat de manifest que “per primera vegada, el grup parlamentari que dóna suport al Govern, CIU, ha renunciat a presentar una sola proposta pròpia”. Així s’ha referit a les propostes conjuntes de CIU amb ERC, “en un debat tan important com el Debat de Política General, el principal partit de l’oposició presenta les propostes amb el partit del Govern, això sí que és ‘cutre’ realment”. En aquesta línia s’ha referit també al PSC, per tenir una posició “ambigua” ja que “es deixen arrossegar cap a un camí que després diuen que no defensen”. “En aquest context ha reivindicat el PPC com “la legítima oposició present al Parlament”.” Lluny del que és l’obsessió del Govern, preferim concentrar la nostra activitat en allò que són les prioritats veritables dels catalans: salut, educació, benestar, fiscalitat, ocupació, o economia, per exemple”, ha explicat tot destacant que “sintonitzem amb les aspiracions legítimes de la gran majoria dels catalans: tenir feina i oportunitats de futur”.
Salir de la versión móvil