J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: “Esperem que Mas contesti al que se li pregunti i no vingui al Parlament a passejar-se”

El vicesecretari d’acció política del PPC i portaveu parlamentari, Enric Millo, ha afirmat avui que “esperem que Artur Mas contesti al que se li pregunti i no vingui al Parlament a passejar-se”. Així s’ha referit a la compareixença del president de la Generalitat aquesta tarda a la comissió d’investigació sobre frau fiscal al Parlament. 
Millo ha destacat que “Mas compareix forçat per les circumstàncies i no per voluntat pròpia”. En aquest sentit ha explicat que “ens agradaria que posi llum sobre la ombra que plana per sobre de la seva honorabilitat”. “Ja n’hi ha prou de silenci, els catalans tenen dret a saber quina ha estat la relació del president de la Generalitat amb les comissions per obres, les deslocalitzacions i el frau fiscal que l’ha acompanyat –de lluny o de prop- durant tota la seva trajectòria”, ha afegit tot remarcant que “tenim el legítim dret a saber si Artur Mas forma part de l’entramat convergent que s’ha finançat irregularment”. 
Pel que fa al format de la sessió d’aquesta tarda, el portaveu popular ha demanat que “es tracti a tothom per igual, que no hi hagi diferències de tracte entre els diferents compareixents”. En aquest punt ha explicat que “sembla que alguns grups parlamentaris estan forjant un pacte per impedir un autèntic debat i interrogatori”. “Sembla que s’impedirà que hi hagi rèplica i contrarèplica, impedint així també la funció investigadora de la pròpia comissió”, ha detallat. 
Per acabar, Enric Millo ha demanat a Mas que “no utilitzi Catalunya com a escut, ni l’estelada ni el procés separatista per tapar la veritat”. “No volem que passi el mateix que quan l’ex president Jordi Pujol va comparèixer a la comissió d’afers institucionals”, ha afegit. En aquest sentit ha explicat que avui poden passar dues coses, “o els fets queden aclarits, es diu la veritat i es dissol l’ombra de dubte, o no s’aclareix res, no contesta al que se li pregunta, utilitza excuses i s’engrandeix l’ombra de dubte”. “Si passa això segon, l’ombra de dubte sobre el president de la Generalitat continuarà però més fosca i un núvol negre l’acompanyarà per sempre”, ha conclòs.
Salir de la versión móvil