J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo exigeix a Mas que “deixi d’actuar com a bomber piròman i es dediqui a fer la seva feina”

El vicesecretari d’acció política del PPC i portaveu parlamentari, Enric Millo, ha exigit avui al president de la Generalitat que “deixi d’actuar com a bomber piròman i es dediqui a fer la seva feina”. En aquest sentit ha explicat que “Mas encén el foc de la discòrdia i després apareix disfressat de bomber amb una mànega plena de benzina”. Millo ha mostrat també la seva preocupació pel “to i llenguatge bel•licista” del discurs del president ahir al consell nacional de CDC, “està deixant clar que no té cap intenció d’abandonar el rumb de col•lisió que ja va fixar a l’inici de la legislatura i això és molt preocupant”. 
El portaveu del PPC ha afegit que “Mas està disposat a emportar-s’ho tot pel davant i fer el que calgui per portar a terme el seu deliri independentista”. En aquesta línia ha manifestat que “el president de la Generalitat està disposat a saltar-se el marc democràtic vigent convertint-se així en un president antisistema”. Pel que fa les afirmacions de Mas apel•lant a viure en un país ‘tranquil i normal’, Millo li ha demanat que “s’ho apliqui”. “Són els catalans els que estan intranquils en veure que tenen un Govern que dóna l’esquena a les seves preocupacions”, ha sentenciat tot afirmant que “viurem en un país normal quan tinguem un president de la Generalitat que compleixi les lleis, les acati i les faci complir, quan el Govern faci la feina que li pertoca”. 
Enric Millo s’ha referit també al diàleg que demana Mas assenyalant que “no es pot atiar el foc per una banda i per l’altra fer veure que el vols apagar”. “Aquesta és una actitud hipòcrita”. “Encara està pendent la resposta a la carta del president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, que va oferir diàleg sense data de caducitat dins del marc legal”, ha recordat. En aquest punt ha fet una crida al diàleg al Govern de CIU, “dins del marc democràtic, parlant de coses possibles, com ara la reforma per millorar el sistema de finançament”. “Ara és Mas qui ha de demostrar que vol dialogar abandonant les actituds rupturistes impossibles”, ha afegit.
 
Tanmateix ha insistit que “pot haver lleis sense democràcia però no hi ha cap democràcia sense lleis”. Millo ha explicat que “el diàleg té dos requisits, el respecte a la legalitat democràtica i la lleialtat”. En aquesta línia ha denunciat que “no pot ser que només es consideri democràtic allò que els ve de gust a CiU i ERC”. “Per ells només és democràtic allò que els hi va bé”, ha sentenciat afegint que “quan un decideix què és i que no és democràtic saltant-se el marc legal, s’està actuant amb actituds pròpies d’una república bananera”.
D’altra banda, el portaveu del PPC ha manifestat que “els catalans són intel•ligents i ja saben que Mas utilitza el debat separatista com a coartada per amagar la seva incapacitat per governar”. “En lloc de rendir comptes es dedica a donar voltes a un debat separatista que pretén tapar-ho tot”, ha assenyalat demanant que “volem que el president es centri en la seva feina, en atendre les necessitats dels catalans, que no sigui el capità del Costa Concòrdia, que no arrossegui els catalans a una perillosa situació de col•lisió que no porta enlloc”.
Salir de la versión móvil