J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: «La lliçó del 9-N és que hi ha 4,5 milions de catalans que no volen saber res de la independència, set de cada deu ni la volen ni la demanen»

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, considera que “la lliçó del 9-N és que hi ha 4,5 milions de catalans que no volen saber res de la independència”. Millo considera que “aquests 4,5 milions de catalans es mereixen un Govern que també pensi en ells”, i per això ha instat el president Mas a “presentar pressupostos i treballar per a tothom”. 
“Els catalans portem un any i mig suportant un Govern que ha abandonat les seves obligacions i ha estat absolutament concentrat en un procés de separació i divisió», ha explicat el portaveu popular, qui considera necessari “que deixem d’estar enfangats en aquest debat inútil sobre independència si o independència no, perquè no ens porta enlloc, és un carreró sense sortida que ha quedat demostrat que no resol cap dels problemes que tenim plantejats sinó que aprofundeix encara més en la divisió, en la confrontació i la separació i no és aquest el desig majoritari de la societat catalana”. Per Millo “cal que el Govern es concentri en la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i garantir la prestació dels serveis socials amb uns pressupostos adients a les circumstancies actuals”. Aquesta és la prioritat del PPC i la que “reflecteix també l’opinió majoritària del conjunt de la societat catalana”, ha assenyalat Millo, que ha insistit en que «les dades demostren que pel conjunt de l’economia espanyola i per l’economia catalana el millor és que continuem junts i que el procés separatista perjudica la recuperació econòmica». 
“El president Mas diu que portarà els pressupostos de la Generalitat per al 2015 al Parlament de Catalunya, però no ens parla de quins pressupostos són aquests”, ha explicat el portaveu popular, i ha afegit que “al Partit Popular ens interessa molt, en defensa de l’interès general de tots els catalans, parlar d’aquests pressupostos perquè hi ha moltes necessitats”. D’altra banda, Millo ha dit que demanar eleccions anticipades avui “és seguir el joc a aquells que volen la independència”. 
Millo ha apuntat que “cal diàleg, cal resoldre els problemes de la societat catalana dialogant”, i ha afegit que “els catalans som gent legal i volem treballar positivament, tendint ponts i construint junts el futur, sense excloure ningú”. “Set de cada deu catalans ni volen ni demanen la independència i l’obligació del president de la Generalitat és governar per a tots”, ha dit Millo, i ha confiat que “el Govern rectifiqui, es posi a treballar i enceti una nova etapa positiva marcada pel diàleg per tal de construir un futur millor tots junts”.
Salir de la versión móvil