J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: “Mas s’ha convertit en un telepredicador que es dedica a escampar mentides i intentar manipular a la gent”

El portaveu del PPC al Parlament i vicesecretari d’Acció Política, Enric Millo, ha afirmat avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, “s’ha convertit en un telepredicador que es dedica a escampar mentides i intenta manipular a la gent”. En aquest sentit, ha considerat que “dir que els catalans no som lliures és un insult a la intel•ligència i un menyspreu a la democràcia que tant ens va costar assolir”. Segons Millo, “el nivell d’irresponsabilitat i manipulació del president de la Generalitat en la seva cursa embogida d’enganys està arribant a quotes insospitades: diu que no som lliures i equipara independència i llibertat, com si els que no som independentistes volguéssim ser esclaus d’algú”. “Neguem la major, perquè els catalans i el conjunt dels espanyols vivim en un estat de dret democràtic i en llibertat”, ha afegit. 
Així mateix, el portaveu del PPC s’ha referit al viatge de Mas a Brussel•les i a la seva “trobada amb membres catalans al Parlament Europeu”, en la seva “gira propagandística separatista”. Millo ha assegurat que “l’eurodiputat Santi Fisas no ha rebut cap convocatòria, potser el senyor Mas s’atreveix a dir que no és català”. En aquest sentit, ha qualificat la reunió de “trobada d’amics” i ha afirmat que “entenem perfectament que és molt més còmode reunir-se amb afins, però per a això ho podria haver fet a Barcelona, a la seu del carrer Còrsega, i estalviar-nos als catalans totes les despeses del viatge”. 
Per altra banda, i preguntat per la trobada entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assenyalat que “es va tractar d’una reunió informal vinculada a la carta que la presidenta del PPC va adreçar a tots els liders catalans per tal d’encetar un diàleg entre els que no volem la ruptura de Catalunya amb la resta d’Espanya”. Per a Millo, “el resultat de la reunió va ser satisfactori, tot i que no es va arribar a cap acord concret”. “Estem convençuts que, entre l’immobilisme i la ruptura existeix el camí de les reformes per millorar les coses, i aquest és el camí que cal seguir, amb un diàleg lleial amb el Govern d’Espanya en el marc de la legalitat vigent”.
Salir de la versión móvil