J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo: “Per a CiU i ERC la recuperació econòmica és un obstacle per al seu objectiu separatista”

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha manifestat avui que “per a CIU i ERC la recuperació econòmica és un obstacle per al seu objectiu separatista”. Així ho ha afirmat durant el debat de la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2014 avui al Parlament, que ha qualificat com a “ficció, trampa i irreals”. “Aquests pressupostos són un retrocés, són els típics pressupostos que Artur Mas criticaria ferotgement si els hagués presentat el tripartit, perquè són com els del tripartit”, ha explicat. 
Millo ha denunciat que “els catalans, ja som els espanyols que paguem més impostos, primer gràcies al tripartit, i ara gràcies a la ineficàcia d’aquest Govern en el que tornen a manar els autors intel•lectuals del tripartit, aquells que amenacen aturar la economia catalana, com si encara no estigués prou aturada”. En aquest sentit ha evidenciat que “es demostra així que per a CiU i ERC no els importa fer mal a Catalunya si això els serveix per a fer mal a Espanya”. El portaveu popular ha demanat Mas-Colell que tingui en compte que “fer mal a Espanya, no és només fer mal als nostres millors clients, sinó també a aquells que permeten que la Generalitat pugui pagar nòmines a final de mes, però també i sobretot, és fer mal als mateixos catalans. 
Pel que fa al deute de la Generalitat, Enric Millo ha afirmat que “l’actual Govern de Mas ha multiplicat gairebé per dos el deute públic que va deixar el tripartit”. “El deute serà superior a la previsió que fa el Govern”, ha afegit. En aquesta línia ha sentenciat que “aquest és el preu d’un pacte sobiranista que perjudica els catalans, que haurem de pagar 21’6 milions d’euros al dia per pagar el deute”. 
El portaveu popular s’ha referit també a la “xifra inventada d’ingressos a través de la venda d’immobles i la privatització de gestió d’actius”. “Preveuen uns ingressos però no expliquen d’on els trauran, han fet volar la imaginació per quadrar comptes”, ha denunciat remarcant que “amb el pacte de la ruptura volen construir un estat però amb aquests pressupostos se’l vendran abans de construir-lo”. 
Pel que fa a la recuperació de l’impost de successions, Enric Millo ha evidenciat el canvi de criteri en CiU, “què ha canviat el dos anys per a que l’impost passi de ser injust a necessari? L’únic que ha canviat és que volen construir un estat i la broma és massa cara”. 
Millo ha estat especialment incisiu amb la despesa de la Generalitat, denunciant que “es demostra que és la Catalunya subsidiada la que està ofegant la Catalunya productiva”. “Es tracta del sector públic empresarial, estructures para-polítiques, associacions subvencionades i mitjans de comunicació públics i subvencionats al servei de la causa separatista. És el que podem denominar “la trama”, ha explicat. En aquest sentit ha concretat que “les subvencions arbitràries, i els organismes paral•lels a l’administració i mancat de control, ha xuclat de la butxaca dels catalans 65.000 milions d’euros des de l’inici la crisi”. Per aquest motiu ha sentenciat que “ha arribat l’hora de punxar aquesta bombolla burocràtica, és hora de desinflar la trama”. 
Sobre la despesa social, el portaveu popular ha explicat que “aquest pressupost amaga una retallada de deu anys en polítiques socials”. I ha posat exemples: l’educació ha perdut 1.076 milions, un 20,6%, en els darrers quatre anys, i es redueixen un 11,1% la partida de la dependència, un 85% la d’immigració, un 90,7% la de persones amb discapacitat, i un 222,34% la destinada a les famílies. En definitiva, ha explicat que “el pressupost d’enguany és de 36.000 milions d’euros, 892 milions menys que fa dos anys, i en canvi la tisorada a les polítiques socials, benestar, salut i educació és 1.405 milions d’euros. És a dir, que vostès han sacrificat polítiques socials per pagar altres coses”. 
Per acabar, Millo ha demanat al conseller que “no ens facin perdre més temps als catalans amb els seus jocs independentistes i canviïn de rumb, facin les reformes econòmiques necessàries”. “Aquests no són els pressupostos que convenen als catalans, vostè sap que altres pressupostos són possibles, potser ho reconeix en un futur, com fa ara Solbes respecte la política econòmica de Zapatero”, ha conclòs.
Salir de la versión móvil