El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha manifestat avui que “prorrogar els pressupostos de la Generalitat constata la incapacitat de Mas per governar Catalunya”. Així ha valorat el portaveu la última decisió del Govern.
“Aquest és un Govern incapaç de generar el mínim consens per governar, no té ni la valentia ni el coratge per portar al Parlament uns pressupostos i que els puguem debatre”, ha explicat tot denunciant que “només dos partits coneixen com es gastaran els diners: CiU i ERC, que tenen un acord inconfessable per seguir governant sense mostrar en què es volen gastar els diners”. Tanmateix ha criticat “la manca de transparència i la opacitat” ja que “hi ha un pressupost ocult que s’està executant”.
En aquest sentit ha continuat preguntant-se quina és la diferència entre Catalunya i la resta de comunitats autònomes: “tota la resta han tingut la valentia i el corage per presentar uns pressupostos adaptant-se a les circumstàncies”. “El Govern de CiU segueix marejant la perdiu, s’amaga amb excuses que són una cortina de fum per que no puguem saber en què s’estan gastant els diners”, ha afegit.
Comissió ‘dret a decidir’
D’altra banda, Millo ha explicat que avui a la Junta de Portaveus el PPC s’ha oposat a que la presidenta del Parlament presideixi la comissió del ‘dret a decidir’, “és un error gravíssim perquè representa a tots els diputats, a tots els grups parlamentaris”. “Esperem que s’imposi el seny i el sentit comú, que el grup de CiU no posi en perill la figura institucional que representa la presidenta del Parlament.
El PPC va presentar un escrit a la Mesa demanant que no es constitueixi la comissió fins que duri la suspensió del TC i tot i no haver rebut resposta, la presidenta ha encarregat un informe als serveis jurídics de la cambra.
Proposició de Llei per la reestructuració dels Consells Comarcals
El portaveu del PPC ha explicat que el proper ple es debatrà una proposició de llei presentada pel grup parlamentari per tal de transformar en ens de gestió de serveis municipals els consells comarcals i suprimir també la seva estructura política.
La proposta es basa en “la necessitat de millorar la gestió dels serveis públics, presentant-los de forma més eficaç”, ha explicat Millo remarcant que “proposem la simplificació administrativa, la racionalització de la despesa, major implicació dels ajuntaments que reben els serves pel que fa al disseny i prestació de serveis”.
Enric Millo ha detallat en què consistiria la supressió de l’estructura política d’aquests consells: suprimir el 74’2% dels consellers comarcals actuals, suposaria reduir 782 dels 1053 actuals; suprimir vicepresidents, grups comarcals i les subvencions per als grups, suprimir també els conselleres amb dedicació exclusiva i els càrrecs de confiança o eventuals.