J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo recomana Duran que si desitja centralitat freni el procés sobiranista

EFE 11.08.2014 .- El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha recomanat avui al líder d’Unió (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, que si desitja recuperar «la centralitat política», tal com ha dit, els digui als 15 diputats que té el seu partit a la Cambra catalana que «freni el procés independentista». 
Millo ha recordat, en unes declaracions a Efe, l’aposta feta pública per Duran de reforçar l’espai de centre i ha demanat als líders polítics que «evitin la gesticulació de cara a la galeria, perquè si no, al final es perd tota la credibilitat». 
«S’ha de ser coherent amb allò que es diu», ha apuntat Millo, que ha afegit: «Tant de bo UDC abandonés el camí cap a la radicalitat independentista iniciat conjuntament amb CDC fa gairebé dos anys, però això avui no és així, i crec que el que ara mateix la gent no accepta és que es digui una cosa i es faci la contrària». 
Segons Enric Millo, «si Duran i Lleida vol recuperar la centralitat que la seva formació ha perdut té una forma molt fàcil de fer-ho, perquè ara mateix UDC té 15 diputats dels 50 de CiU al Parlament, per la qual cosa, si volgués, demà mateix podrien frenar el procés independentista».
«Però és que, a més, -ha afegit- la presidenta del Parlament (Núria de Gispert) és d’UDC i resulta que també presideix la Comissió pel Dret a Decidir, i la vicepresidenta del Govern i qui prepara les urnes de la consulta (Joana Ortega) és també d’UDC, i el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (Joan Rigol) és també d’UDC». 
És a dir, ha subratllat el portaveu del grup del PPC al Parlament, «si algú té ara mateix un gran pes específic en el procés, és Unió a través de totes aquestes persones». 
Ha recomanat, en aquest sentit, a Duran i al seu partit que siguin «seriosos, rigorosos i coherents», en lloc «d’intentar fer creure a l’opinió pública que Unió no té res a veure amb el procés, que es desentén, i que desitja generar un moviment alternatiu». 
«En lloc de dir tantes coses, millor fer-les, i si algú pensa de veritat alguna cosa, ha de ser coherent i actuar en conseqüència», ha afegit el portaveu del PPC al Parlament. 
Sobre la «refundació» de CDC anunciada pels seus nous dirigents, Millo ha mostrat el seu escepticisme evocant el refrany «encara que es vesteixi de seda , la mona mona es queda». 
«Allò que no es pot pretendre és disfressar-se d’una altra cosa, el transvestisme polític crec que no cola» i «aparentar que ets una cosa quan tot el món sap que ets una altra, és una cosa que no serveix», ha subratllat. 
Segons Millo, en la política actual «es requereix honestedat, honradesa, transparència, coherència, congruència i rigor» i els polítics «han de fer el que diuen que volen fer, i no el contrari». 
Ha preconitzat, en conseqüència, «menys refundacions, més treballar i preocupar-se més de resoldre els problemes reals que tenen els ciutadans cada dia», i ha afegit que si tots els partits polítics van per aquest camí estaran fent «un gran servei a la democràcia».
Salir de la versión móvil