J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Millo retreu a Jané la seva “manca de previsió, contundència, coratge i determinació” per abordar el fenomen del ‘top manta’

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha retret avui al conseller d’Interior, Jordi Jané, la seva “manca de previsió, contundència, coratge i determinació per abordar el fenomen del ‘top manta’, el que considerem que ha tingut com a conseqüència directa l’increment de les actituds violentes en altres localitats catalanes, després dels aldarulls que van tenir lloc a Salou el passat 11 d’agost”. “Es tracta d’un conflicte que no és nou i que requereix una solució”, ha assenyalat. 
Durant la seva intervenció a la Diputació Permanent del Parlament, el portaveu del PPC ha posat de manifest que “la contundència de les explicacions que ha donat avui el conseller contrasten amb els dubtes dels primers dies, on vam veure que li tremolaven les cames i no va portar a terme accions per acotar el problema i evitar l’alarma que genera”. 
Per tot plegat, Millo ha lamentat el “paper galdós” que ha tingut el conseller com a responsable polític i li ha preguntat “si està fent tot el que pot per abordar el fenomen, quina explicació dóna a què l’endemà dels fets de Salou hi hagués ‘top manta’ per tota la costa catalana i no actuessin, quines mesures prendrà contra les persones que van agredir i injuriar els Mossos, acusant-los d’assassins, i si el Departament es personarà contra la causa”, entre d’altres qüestions. 
Millo també ha traslladat el “ple suport del PPC a l’actuació i la professionalitat dels Mossos d’Esquadra perquè van ser assetjats i van rebre instruccions poc adients, i també el nostre suport al treball dels Policies Locals”. I així mateix, Enric Millo ha agraït al director general de la Policia catalana, Albert Batlle, “la comunicació que va tenir amb el nostre grup parlamentari per informar dels fets”. “Però l’actitud laxa del conseller enfront els Mossos deslegitima l’autoritat que ha de tenir el cos per fer front a l’activitat il•legítima”, ha criticat. 
Així mateix, Enric Millo ha destacat que “el Govern ha de garantir el compliment de la legalitat, la previsió de què situacions com aquestes no es portin a terme, i la seguretat de tots els veïns en cada un dels municipis de Catalunya”. “Esperem que a partir del 27 de setembre puguem tenir un Govern més complidor i més eficient per dur a terme les seves responsabilitats”, ha sentenciat. 
INSTITUT CATALÀ DE FINANCES 
Finalment, i pel que fa a la convalidació del Decret Llei de modificació de la Llei de l’Institut Català de Finances, Millo ha assenyalat que “l’economia catalana no necessita un banc públic, el que necessiten les empreses, els autònoms i els emprenedors és que el Govern de la Generalitat, a través de l’ICF, atorgui més ajudes, més avals i creï més línies de finançament”, ha afegit. 
 Així mateix, el portaveu del Partit Popular Català ha criticat que “l’existència d’una banca pública va en contra del temps, i la seva necessitat ara es troba en el pacte entre CiU i ERC per a separar els catalans dels espanyols; i tapar les seves vergonyes i la seva incapacitat per equilibrar les finances públiques, i seguir endeutant-se al marge dels mecanismes ortodoxos”. “Si el PPC té un paper rellevant en el proper Govern aquest Decret llei que avui es convalida es derogarà, i garantirem que l’ICF es dediqui al que s’ha de dedicar”, ha conclòs.
Salir de la versión móvil