J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

PPC demana Mas que respecti la llei i pari els preparatius de consulta del 9N

Barcelona, 4 nov. (EFE).- El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha demanat avui al president català, Artur Mas, que no actuï al marge de la legalitat i, després de la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn el procés participatiu del 9N, «pari tots els preparatius» perquè no tingui lloc. 
Segons ha indicat Millo en unes declaracions fetes al Parlament, la resolució del TC «ja era esperada per tothom, per la qual cosa ningú no pot manifestar sorpresa» pel contingut de la mateixa. 
«És la segona vegada que el TC li diu al govern de la Generalitat que no pot fer el que desitja el 9N, perquè està fora del marc legal vigent, i la resolució suposa una garantia de compliment de les lleis i de respecte als drets del conjunt de catalans i espanyols», ha afegit el portaveu del PPC al Parlament. 
«D’ara endavant el president Artur Mas té davant sí un dilema, -ha apuntat Millo- perquè els seus socis de govern li demanen que desobeeixi, i els que estem al costat de l’estat de dret i la legalitat li demanem que compleixi amb la providència del TC». 
Segons el portaveu dels populars, «el dilema és desobediència sí o no, i li demanem que compleixi amb la seva paraula, perquè va dir que no actuaria mai al marge de la llei, i això comporta ara parar absolutament tots els preparatius del 9N». 
També significa, ha precisat, «que el Govern deixi de participar activament en tot el que es refereixi a la celebració d’aquesta votació, amb la qual cosa esperem que compleixi la legalitat, i que en el dilema entre desobediència si o desobediència no, opti pel compliment de les lleis i de la providència del TC».
Salir de la versión móvil