J. Enrique Millo. Secretario general de Acción Exterior. Junta de Andalucía

Enric Millo aposta per una immigració legal, ordenada i lligada al treball, amb els mateixos drets i obligacions

El cap de llista del PPC al Congrés dels Diputats i Portaveu del PPC al Parlament de Catalunya, Josep Enric Millo, ha manifestat el posicionament del Partit Popular respecte la immigració i s’ha mostrat a favor d’una “immigració legal, ordenada i vinculada al treball”. També ha afegit que “els immigrants tenen drets, per suposat, però també obligacions”.

Per Millo “cal treballar per aconseguir una immigració legal que garanteixi la convivència entre les persones naturals d’aquí i els que han vingut de països estrangers”, i seguidament ha afegit que “cal lluitar contra la immigració irregular i fer-ho amb la llei a la mà com a única manera per garantir la convivència social a les nostres comarques”.

El candidat popular s’ha referit també a la necessitat de millorar els mecanismes de control per poder acabar amb la immigració irregular, i en aquest sentit ha explicat que “és important ser més curós en el control d’entrada a les fronteres, així com demanar a tots els ajuntaments un major control de la legalitat de les persones que s’empadronen”.

Millo ha destacat que el Partit Popular aposta per “acabar amb les regularitzacions massives, perquè només amb aquestes condicions es pot atendre com cal les necessitats d’integració de les persones immigrades que resideixen legalment a la nostra demarcació i al conjunt de l’Estat”, i ha afegit que “la saturació és incompatible amb la integració i la cohesió”. Pel candidat popular, “Catalunya ha de seguir sent una terra d’acollida i d’oportunitats per a tothom i la millor forma d’aconseguir-ho és que les persones immigrants s’integrin a través de la ocupació”.

El líder popular ha explicat també que “hem de fomentar la contractació en origen per tal que les persones que vinguin de fora a casa nostra ho facin amb la seguretat que això dóna el venir a casa nostra amb feina, i per tant que podran guanyar-se la vida dignament i desenvolupar el seu projecte vital entre nosaltres”.

Enric Millo ha fet aquestes declaracions a Figueres, on ha destacat que “l’Alt Empordà és la comarca de Girona amb un percentatge d’immigrants més elevat”. L’any 2010, aquest percentatge era d’un 27,99% sobre el total de la població, és a dir, gairebé 40.000 persones de les 140.000 censades a la comarca són immigrants.

Compromisos amb l’Alt Empordà

Enric Millo ha aprofitat la visita a l’Alt Empordà per reivindicar el paper estratègic que té aquesta comarca i recolzar públicament els projectes de millora i construcció de diverses infraestructures. Millo s’ha referit a l’accés nord de l’AP-7 a Figueres i ha destacat que “ara més que mai, amb els nous equipaments que s’han construït, com l’estació Figueres- Vilafant o la presó de Puig de les Basses, és imprescindible que es faci l’enllaç nord de l’autopista”. Millo ha dit que “és un projecte que espera des de fa més de trenta anys” i ha destacat la contribució que faria l’enllaç nord per descongestionar el nucli urbà de Figueres, per on ara han de passar tots els vehicles que volen agafar l’autopista a l’enllaç sud.

D’altra banda, Millo ha remarcat que “l’N-II i la millora de les connexions ferroviàries són una prioritat pel Partit Popular a Girona”. En aquest sentit, el candidat popular ha insistit en “la importància que té pel desenvolupament econòmic de les comarques gironines, per Catalunya i per Espanya el Corredor ferroviari de mercaderies del Mediterrani” i en “el compromís del PP ha prioritzar-lo”. Millo també s’ha mostrat partidari d’accelerar l’adaptació de la via convencional a ample europeu entre Figueres i Portbou” i ho ha raonat dient que “aquest fet ens permetrà connectar-nos del tot amb Europa perquè les mercaderies pesades que ja sabem que no podran circular per la via del TAV podran transportar-se també per aquest mitjà, el qual ha perdut un pes important en el transport de mercaderies a Catalunya els últims anys”.

Salir de la versión móvil